Os guisantes teñen varios nomes como arvejos,chícharos...etc
Pertencen a familia das leguminosas e aportan moitos minerais(Potasio,Fósforo,Calcio,Sodio e Hierro).
Beneficios e Propiedades:
Pertencen a familia das leguminosas e aportan moitos minerais(Potasio,Fósforo,Calcio,Sodio e Hierro).
Beneficios e Propiedades:
- -Son bos para diabéticos.
- -Despois de facer esforzo fisico,cando estas cansado ou te sentes debil.
- -Axudan a eliminar o colesterol.-Son bos para o sistema nervioso, o estado de animo ,o sono e a falta de apetito.
Variedades:
- As mais consumidas son Negret,Teléfono,Tirabeque,Bayard,Capuchino,Vertinay,Lincoln,Teleción,Islam,Voluntaio e Albillas guaneras.
Época de colleita:
- A sua mellor época eh nas estacións frescas (primaveira ou outono)preferiblemente no mes de abril.
Consellos de compra:
- O mercar guisantes frescos as vainas non deben ter marcas e teñen que ter un color verde brillante.Conservación:
- No momento no que a vaina do guisante se separa da planta esta vai secando,os azucres transfórmanse el almidón perdendo asi a sua textura e o seu sabor.
No hay comentarios:
Publicar un comentario