sábado, 18 de junio de 2011

Os Guisantes

Os guisantes teñen varios nomes como arvejos,chícharos...etc
Pertencen a familia das leguminosas e aportan moitos minerais(Potasio,Fósforo,Calcio,Sodio e Hierro).
Beneficios e Propiedades:
  1. -Son bos para diabéticos.
  2. -Despois de facer esforzo fisico,cando estas cansado ou te sentes debil.
  3. -Axudan a eliminar o colesterol.-Son bos para o sistema  nervioso, o estado de animo ,o sono e a falta de apetito.
Variedades:
  • As mais consumidas son Negret,Teléfono,Tirabeque,Bayard,Capuchino,Vertinay,Lincoln,Teleción,Islam,Voluntaio e Albillas guaneras.
Época de colleita:
  • A sua mellor época eh nas estacións frescas (primaveira ou outono)preferiblemente no mes de abril.
Consellos  de compra:
  • O mercar guisantes frescos as vainas non deben ter marcas e teñen que ter un color verde brillante.
    Conservación:
    • No momento no que a vaina do guisante se separa  da planta esta vai secando,os azucres transfórmanse el almidón perdendo asi a sua textura e o seu sabor.
    Feito por : David Paredes Rosendo 3º ESO-E

No hay comentarios:

Publicar un comentario