miércoles, 1 de junio de 2011

Brócoli; we ♥ brócoli!


Orixe:
A orixe do brócoli ou brécol aséntase en países con climas temperados a orilla do mediterráneo oriental, en Oriente Próximo. Lugares como a península de Anatolia, Líbano ou Siria por exemplo.
A qúe familia pertence?
Pertence a familia das crucíferas.
Características:
Posee unha forma similar a da coliflor pero con certas diferenzas. O cogollo do brócoli pode chegar a desarrollar 20 centímetros de diámetro rondando os 2Kg e distinguíndose colores diferentes según ás variedades:
♣.Moradas, roxas, amarillentas...
Pódese consumir cruda, hervida ou ao vapor e converteuse nunha verdura muy popular como aperitivo, De feito, investigadores han concluído que deben incluírse na dieta semanal.
Qué parte comemos?:
Pódese comer tanto á flor coma o talo.
Un plato exquisito consiste en cocer brócoli con patatas cortadas e logo condimentalo con pimentón, allo en polvo e aceite de oliva.

Feito por: Lorena S.

No hay comentarios:

Publicar un comentario